Rondreis door Amerika

Tijdens het maken van een rondreis door de Verenigde Staten van Amerika (VS) kunt u in een relatief korte tijd veel van het land zien en de sfeer op verschillende plekken proeven.

Aanbevelingen zijn:

– De Niagarawatervallen en de tientallen nationale parken die Amerika rijk is
– De rotskust in het westen van Amerika
– Route 66
Er zijn verschillende manieren om een rondreis te maken. Hier worden een aantal opties gegeven voor een onvergetelijke ervaring.

Amerika met de camper

Als u wilt gaan en staan waar u wilt, zonder rekening te hoeven houden met of u aan het einde van de dag wel op tijd aankomt op een besproken adres of als u het gewoon prettig vindt om een eigen “huisje” te hebben tijdens de rondreis, is het huren van een camper in Amerika ideaal. Zo bent u flexibel,onafhankelijk en altijd verzekerd van een dak boven uw hoofd.
Er zijn verschillende soorten campers te huur. Een A-class camper is veruit de grootste camper die u kunt huren en kan tot wel 10 personen herbergen. Reist u met een kleiner gezelschap, dan kunt u waarschijnlijk prima af met een kleinere camper.
De prijs van een reis met een camper is lastig in te schatten omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren, onder andere:
– De soort camper die u wilt huren;
– De afstand die u aflegt;
– De tijd van huur;
– Waar u de camper ophaalt en weer inlevert.
Vraag vooraf offertes aan bij verschillende verhuurbedrijven.

Amerika met de auto

Ook wanneer u Amerika gaat ontdekken met de auto kunt u flexibel zijn. Door een tent mee te nemen bent u wederom niet gebonden aan vooraf besproken locaties. Een ander voordeel van een rondreis door Amerika met een auto is dat u sneller langere afstanden af kunt leggen. Daarnaast is het met een auto makkelijk om ook een keer een grote stad in te rijden.
Het huren van een auto in Amerika is, uiteraard afhankelijk van het type auto, vaak niet duur. Daarbij ligt het verbruik van een auto een stuk lager dan het verbruik van een camper. Op internet zijn vaak goedkope fly-and-drive aanbiedingen te vinden.

Amerika met de fiets

Als u sportief en klaar bent voor een groot avontuur, kunt u ook overwegen een rondreis te maken met alleen een fiets. Dit is waarschijnlijk de meest low-budget manier van een rondreis door Amerika. De afstanden die u af kunt leggen zijn echter wel beperkter dan wanneer u met een auto of camper reist, maar u zult veel van het land en het landschap zien tijdens uw tocht.
Er zijn organisaties die fietsreizen aanbieden, maar u kunt natuurlijk ook zelf op pad als u de reis goed uitstippelt.

Tips

– De regels voor wildkamperen verschillen in Amerika per staat, zoek dit voor uw reis goed uit.
– Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar kan wel handig zijn in geval van pech of ongevallen. Deze is te verkrijgen bij de ANWB.
– Toch liever in een hotel: Amerika telt vele hotels, motels en bed & breakfasts.
– Boek tickets New York vroeg van te voren, buiten het hoogseizoen of met speciale acties zoals de KLM Werelddeal Weken.
– Tarief: 110 Euro per 12 maanden