Huis kopen in Amerika

Wanneer u zicht heeft op een permanent verblijf in Amerika, en er misschien al een tijdje woont, kunt u beslissen om een huis te kopen. De prijzen van woningen zijn ook in Amerika afhankelijk van de locatie. Huizen in populaire wijken zijn duurder dan huizen op het platteland.

Vooraf regelen

Als u een huis gaat kopen in Amerika moet u een Amerikaanse bankrekening openen en een ‘social security number’ of een ‘Individual Taxpayer Identification Number’, oftewel ITIN hebben (voor meer informatie over een ITIN zie de link onderaan dit artikel). Alleen wanneer u besluit om de financiering te regelen met een Nederlandse bank, zijn deze zaken nog niet van belang om vooraf te regelen. Echter, wanneer u een huis gekocht heeft bent u wel verplicht om dit te hebben.

Hypotheek in Amerika

Amerikaanse banken verstrekken uitsluitend hypotheken aan huizenkopers die ook een baan hebben in Amerika. Wanneer u dus besluit om in Amerika een tweede huis te kopen, zonder er te gaan werken, zult u de hypotheek van het huis bij een Nederlandse bank moeten regelen. In Nederland bestaan er instanties die speciaal voor het aankopen van een huis in Amerika hypotheken verstrekken. Dit geld moet uiteindelijk wel op uw Amerikaanse bankrekening komen te staan.
Als u de hypotheek wel via een Amerikaanse bank wilt regelen is het goed om vooraf te weten dat de leningen voor buitenlanders hoger zijn dan voor Amerikanen. Sommige banken verstrekken ook alleen gedeeltelijke hypotheken. De rest van het bedrag zult u in dit geval zelf moeten financieren. Het rentepercentage op de hypotheek en de gedeeltelijke hypotheek kan per bank verschillen, maar maakt deze optie in veel gevallen onaantrekkelijk

Huiseigenaar

Als huiseigenaar in Amerika bent u verplicht om eigendomsbelasting te betalen. Deze belasting is afhankelijk van de staat waarin u een huis gekocht heeft. Kijk [hier] voor meer informatie over belastingen in Amerika.
Ook voor eigendomsbelasting gelden er andere tarieven voor buitenlanders. Per staat zijn deze tarieven verschillend. Zie de link onderaan dit artikel en informeer hier vooraf naar.

Andere opties

Wanneer u kunt aantonen dat u genoeg geld bezit dan hoeft u geen hypotheek af te sluiten in Amerika, en kunt u volstaan met een officieel bewijs van uw bank dat u het huis kunt kopen.
Als u een koophuis in Nederland aanhoudt, en er zit veel overwaarde op het huis, is het mogelijk om met een tweede hypotheek op dit huis uw huis in Amerika te financieren.

Tip

Het is van belang om goed geïnformeerd te zijn als u een huis gaat kopen. Als u in Amerika een huis wilt kopen is dit misschien nog wel belangrijker. De wetgevingen en eisen aan de hypotheek en financiering zijn immers anders dan in Nederland, en alle documenten zijn in het Engels. Als u geen tijd heeft om zelf de financiën en andere zaken uit te zoeken is het dan ook aan te raden om een (Nederlandse) adviseur in te schakelen die dit voor u doet.

Links

International Revenue Service – Voor meer informatie over belastingen in Amerika en het krijgen van een ITIN