Huis huren in Amerika

Als u niet, of niet direct een huis wilt kopen in Amerika, kunt u beslissen om een huis te huren. De economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de populariteit van huurwoningen in Amerika toe is genomen, maar de markt is nog groot genoeg. Er zijn verschillende manieren om een woning te huren.

Tijdelijke huur

U kunt besluiten om een huis te huren om een korte periode te overbruggen tot u een huis gevonden heeft wat u wilt kopen. In dit geval kan het tijdelijk huren van een vakantiewoning aantrekkelijk zijn. U bent dan namelijk niet gebonden aan een contract voor een bepaalde huurtijd, en de woningen zijn altijd gemeubileerd. Let er wel op dat de kosten voor een vakantiehuis vaak aan de hoge kant zijn. Ook goed om te weten is dat u in veel gevallen ouder moet zijn dan 25 jaar om een vakantiehuis te huren.

Gewone huurwoning

Wilt u voor een langere tijd een huis huren zodat u meer tijd heeft om een geschikt koophuis te zoeken, of is uw budget niet toereikend voor een koophuis? Kies dan voor een gewoon huurhuis in Amerika. Als u een huis huurt van een huiseigenaar, ofwel ‘landlord’, gaat u in de meeste gevallen een contract van een half jaar of een jaar aan.
Sinds de crisis worden veel huizen die te koop zijn ook aangeboden op de huurmarkt. Dit kan interessant zijn als u sterk overweegt om in dat bepaalde gebied te gaan wonen. U kunt dan na de huurperiode besluiten of u overgaat tot het kopen van het huis.

Verplichtingen huurbaas

Een huurbaas is verantwoordelijk voor groot onderhoud aan uw woning. Daarnaast moet hij ervoor zorgen dat u aangesloten bent op het watersysteem en het elektriciteitsnet en zal hij u de benodigde afvalcontainers moeten verstrekken.

Verplichtingen huurder

Als huurder bent u verplicht om het gehuurde huis netjes te houden en op tijd de huur te betalen. Verder mag uw aanwezigheid geen overlast veroorzaken voor de buren.
Belangrijk om te weten is dat als u een huurachterstand heeft en langer dan een week het huis verlaat zonder dit aan uw huurbaas door te geven, het huurcontract legaal ontbonden kan worden.

De kosten

Een woning kan zowel gemeubileerd, gestoffeerd of kaal verhuurd worden. Dit maakt uiteraard uit voor de huur . Daarnaast zijn de huurprijzen ook in Amerika afhankelijk van de grootte en de locatie van het huis.
Op het internet en in lokale kranten worden veel huizen aangeboden. Deze informatie kunt u gebruiken om een beeld te vormen van realistische huurprijzen per locatie en soort huis.

Links

Home Away – Voor het huren van een vakantiewoning
Homes and Apartments for Rent – Amerikaanse website met huurwoningen.