Eerst op vakantie

The American dream

Het Amerikaanse ideaal; vrijheid, blijheid, gelijkheid en iedereen die evenveel kans maakt om stinkend rijk te worden als je er maar hard genoeg voor werkt. Willen we dat niet allemaal? Misschien zelfs wel zo graag om te emigreren naar Amerika.

Vakantie

Echter, voordat je de stap maakt om daadwerkelijk naar Amerika te gaan emigreren is het verstandig om er eerst eens op vakantie te gaan. Zo kun je sfeer proeven, maar ook kennis maken met de cultuur. Je kunt er plaatsen bezoeken om te kijken waar je precies zou willen gaan wonen. Het is heel belangrijk om er op deze manier achter te komen of Amerika echt iets voor je is. Want het is wel heel iets anders dan ons koude kikkerlandje.

Alles op een rijtje

Zoals eerder gezegd moet je eerst uitzoeken waar je wilt gaan wonen. Ben je er al uit? Dan kun je na gaan denken of je er een huis wilt gaan kopen of gaan huren. Voordat je daadwerkelijk gaat emigreren is het wel zo handig om alvast een onderkomen in Amerika te hebben, tenzij je bij vrienden of familie kunt verblijven. In Amerika zijn de huizen vaak al bekleed wat dus betekent dat je niet alles wat je nu bezit naar Amerika hoeft te verhuizen. Het is dan ook goed om eerst te achterhalen wat er precies in het huis staat en wat je nog nodig zult zijn. Wij adviseren je tevens om offertes op te vragen van verschillende verhuisbedrijven gezien de prijzen hiervan nogal uiteenlopen. Dan nog het werken in Amerika. Als je er eenmaal woont is het handig om een financiële buffer te hebben, omdat je misschien niet meteen een baan hebt. Begin dan ook tijdig met solliciteren!
ESTA aanvragen

Wanneer je hebt besloten om op vakantie te gaan naar Amerika, dien je eerst nog een ESTA aan te vragen. Gelukkig kan dit tegenwoordig heel makkelijk online. eVisa Application services biedt verschillende reistoestemmingen aan, waaronder de ESTA voor Amerika. Dit is een service die mensen helpt bij het aanvragen van een ESTA. Zij controleren uw ESTA aanvraag handmatig, hebben ingebouwde controles op uw aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden, versturen de ESTA standaard per e-mail of per post tegen een kleine meerprijs en u kunt er betalen met verschillende betaalmogelijkheden waaronder iDEAL. Meer informatie over het ESTA Amerika.