Banen in Amerika

Om een Green Card te krijgen via de diversiteitsloterij [zie Visum in Amerika] of op basis van werk in Amerika zijn er eisen aan uw opleiding of werkervaring. U moet basis- en middelbare school afgerond hebben of in de afgelopen vijf jaar minimaal twee jaar een functie hebben bekleed waarvoor training of ervaring nodig was. Dit komt er op neer dat u minimaal een hbo-niveau heeft of gespecialiseerd bent in een functie als arts.

Een baan zoeken

De manier van een baan zoeken in Amerika is niet heel anders dan in Nederland. Loop vacaturekranten en websites door en schrijf u in bij een uitzendbureau. In Amerika speelt netwerken een nog grotere rol dan in Nederland. Laat mensen dus weten dat u op zoek bent naar een baan, ondanks dat uw netwerk misschien beperkt lijkt. Op [Vacatures in Amerika] vindt u meer informatie over het zoeken van een baan.

Sectoren

Ook in Amerika worden banen onderverdeeld in sectoren. De grootste sector is de economische sector en dan met name commerciële en niet-commerciële dienstverlening. Ongeveer 80 procent van het bruto binnenlands product (BBP) wordt via deze sector binnengehaald.
Aangezien de Verenigde Staten van Amerika (VS) een zeer groot land is, zal het per staat uitmaken welke sector er overheerst en binnen welke de meeste banen te vinden zijn. In Californië vormen voedselproductie en voedselverwerking bijvoorbeeld de grootste tak, terwijl in Florida commerciële dienstverlening zoals horeca een groter aandeel heeft.

Crisis en werkloosheid

Ook in Amerika zijn de effecten van de economische crisis te zien. Ondanks dat de werkloosheid wel weer aan het dalen is, lag het officiële percentage werklozen in maart 2012 op 8.2%.
Wat dit betekent voor u persoonlijk zal afhankelijk zijn van uw opleiding en ervaring. Net als in Nederland zal het vinden van een baan momenteel iets meer moeite kosten en een langere tijd in beslag nemen.

Belasting

Wanneer u een baan heeft gevonden zult u belasting moeten betalen over uw netto inkomen. De belasting die u afdraagt is in Amerika anders geregeld dan in Nederland. Niet alleen de federale overheid van Amerika heft inkomstenbelasting maar ook de staat waarin u woont int een deel van deze belasting. Verder kunnen er ook nog overige belastingen geïnd worden door locale autoriteiten zoals de gemeente waar u woont.
De inkomstenbelasting is in Amerika net als in Nederland opgedeeld in verschillende belastingschijven. Het hangt dus van uw inkomen af in welke schijf u valt.
In Amerika wordt uw inschaling mede bepaald door uw persoonlijke situatie. Meer informatie over exacte inkomsten en het percentage inkomstenbelasting voor uw situatie is te vinden via de link onderaan dit artikel.

Links

Internal Revenue Service – Informatie over belastingen
Belasting tabellen – Belasting per schaal en situatie (pagina 6, section 3)
US Department of Labor – Belangenorganisatie voor werkzoekenden, werkgevers, werknemers en gepensioneerden.